Holiday Drive

Francia autóval, magyar riviérán

2018. szeptember 12. - Holidaydrive

Mi az első tanács, amit kapunk, ha használtautót készülünk venni?

„Csak franciát ne”.

Gondoljunk csak bele – megbíznánk egy 21 éves francia autóban? Ugye, hogy nem. Pedig Veszprémben egy egész márkaszerviz érzékenyült el, amikor elvitték a kedvenc 406-osukat utolsó útjai egyikére.

Szokatlan akcióba kezdett ugyanis a Veszprémi Peugeot kereskedés: egy 21 éves Peugeot 406-ost hadrendbe állítottak, és hobbiautót faragtak belőle. Megkapott mindent az autó; olaj, szíjak, fékbetétek, szűrők… és elindultak vele kirándulni. Ők megbíznak a régi Pözsókban, sokkal inkább, mint a közkedvelt német prémium márkákban.

Nem ritka manapság, hogy a gyártók maguk is hajdani legendás modelljeik hírnevéből merítenek, hiszen ki ne lenne büszke egy népszerű, különösen jól sikerült típusra. A 406 pedig a késői kilencvenes évek egyik, ha nem a legjobban sikerült középkategóriás francia autója. Ráadásul egy egész generáció nőtt fel a Taxi filmek fehér, Lancer EVO-kat és AMG Merciket alázó Peugeot-ján.

A szalon egyik értékesítője elmondta, hogy az autó már 10 éve jóformán csak áll a garázsban, féltve őrzik, és csak akkor veszik elő, ha nagyon muszáj. Amolyan kabala-autója ez a 406-os a szerviznek. Idén nyáron viszont úgy döntöttek, hogy amint kiürülnek az utak a szeptemberi ősz beköszöntével, előveszik a legendás Pözsót, és bejárják vele a Balatont.

dsc_7065.JPG

A Balaton ősszel ugyanis gyönyörű, egészen más hangulata van, mint a nyári csúcsszezonnak. Ilyenkor lehet igazán a nyugalmat, csendet és kikapcsolódást élvezni, akár csak egy padon üldögélve a víz mellett. Egy 21 éves, kincsként féltett 406 pedig megadja a kirándulásnak azt a romantikáját, hogy egy ma már ritkának számító, végtelenül kényelmes és stílusos autóval vezethetünk végig a víz mellett; francia autóval, magyar riviérán.

A hétvégi autózás, kirándulás pedig egy értelmes és kulturált módja az idő eltöltésének, különösen, ha szeretjük is az autót, amiben ülünk.

A szokatlan akcióról a csapat facebook bejegyzéseiben olvashattok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://holidaydrive.blog.hu/api/trackback/id/tr6712928259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása