Holiday Drive

5+1 tipp - Milyen zenét halgassunk az autóban?

A road movie szerzemények a legjobbak, ha ülünk a balatoni dugóban

2016. július 24. - HenryJonesJr.

Egy korábbi kutatás szerint: az emberek mindössze 0.8 százaléka nem hallgat zenét az autójában. Akik viszont igen, azok közül 46,5 százalék a mainstream muzsikára nyomja a gázt. Őket követik  a komolyzene-rajongók (16,3 százalék), a világzenék kedvelői (14,3), a hip-hop-fanok (8,4) és a heavy metal őrültek. (4,1).  De mire érdemes manapság autózni, ha a Balaton felé ülünk a dugóban?

consol.PNG

 Amikor az ember beül az autójába, elsőként beindítja a motort. Majd ugyanolyan természetes mozdulattal nyúl a rádió gombjához. A zenehallgatás szinte elengedhetetlen vezetés közben. Ezt bizonyítja az említett kutatás is. Arról persze megoszlanak a vélemények, hogy milyen stílusú zenét érdemes hallgatni a kocsiban. A biztonságos vezetés érdekében, csak olyat hallgassunk, ami nem zavar. Ha jól is akarjuk érezni magunkat, akkor nyomjunk a hangszórókból olyan zenét, amit SZERETÜNK!

De milyenek is a jó vezetős zenék? Tuti recept nincs, de az amerikai filmzenék gyakorta sikeresek autózás közben is. Főként, azok, amelyek  valamelyik road movie –jelenethez íródtak. Ezek nem véletlenül jók. A szerzők direkt vezetéshez komponálták szinte mindegyiket.

Ime az 5 legjobb filmzene, ha autóba ülsz

  1. Birdy Nam Nam – Trans Boulogne Express

Aki szeret vezetni, az szereti a Szállító filmeket. A harmadik filmben szólt ez a zene, amikor V12 Audi A8 menekült az E-Class Mercik elől az európai erdőket átszelő szűk országutakon.

2. Plastic Bertrand – Ca Plane Pour Moi

Ez Johnny Walker Blue Label: A Gentleman’s Wager című 10 perces filmjében hallható, amikor Jude Law Olaszországon keresztül szeretne eljutni Monaco-ba egy Delahaye Type 135 S-el. Ajánlom megnézni a filmet.

 3. Beach Boys - I Get Around

 Three Kings (Sivatagi Cápák) című filmben tűnik fel egy filmtörténelmi jelenetben. A film az iraki háború Kelly Hőseiről szól, a zseniális jelenetben pedig természetesen egy Humvvee-t vezetnek.

4.The Heavy – Short Change Hero

Dwayne Johnson Faster (Rohanás) című filmjében tűnik fel, amiben egy 1971-es Chevrolet Chevelle SS-t vezet, nagy lövöldözések közepette.

5.Bon Jovi – Wanted Dead Or Alive

Harley Davidson és a Marlboro Man. Mickey Rourke a politikailag inkorrekt anti-hero, talán legjobb filmje, amiben egy Harley Davidson Black Death hátán ül. Ha érdekel Amerika, a motorok, vagy csak látni akarsz egy jó filmet abból a korszakból amikor még jó filmeket készítettek, most abbahagyod amit éppen csinálsz és megnézed. Pont. 

 Persze nem csak a filmekben vannak jó, vezetős zenék! Az autós reklámokban is fel-fel tűnik egy-egy gyöngyszem. Django Django, Default című számára például igazán kellemes vezetni.

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://holidaydrive.blog.hu/api/trackback/id/tr948910184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása